aankoop loopband tips

Loopbanden zijn onder meer bij personen die willen afvallen populair. Lopen is één van de beste cardiosporten als het op vet verbranden aankomt en met zo’n loopband is het mogelijk om op ieder moment van de dag een loopsessie uit te oefenen. U hoeft geen rekening te houden met anderen (zoals een fitness) en ook het weer speelt geen rol. Plaats die loopband op een leuke plaats (voor de televisie) en het sporten was nog nooit zo leuk. Echter, er bestaan veel verschillende modellen en bij deze zullen we dus enkele punten bespreken waar u zeker moet op letten:

De motor
Het belangrijkste onderdeel van het toestel. De motor is een duur onderdeel en het is dus ook belangrijk dat u ee ntoestel aanschaft met een goede motor. Hoe vaak gaat u het ding gebruiken? Dagelijks of recreatief? Welke snelheden wilt u halen? Deze vragen spelen een rol bij de keuze.

De band
Hoe breder en langer het oppervlak, hoe leuker om te sporten. De goedkopere modellen bevatten vaak een minimumbreedte van 35 centimeter en een lengte van ongeveer 110 cm. Een breedte van 50 cm en een lengte van 150 cm zijn veel aangenamre om op te lopen.

Het frame
Kies voor een toestel met een stevig frame. De toestellen zijn beschikbaar in staal of aluminium. Staal is zwaarder en stabieler. Het kan wel gaan roesten. Aluminium roest niet, maar is wel duurder dan staal. Kijk ook even naar de hardheid van het toestel. Harde toestellen zijn niet echt goed voor beenderen, knieën of rug. Sommige toestellen lopen merkelijk zachter, wat voor een lagere impact zorgt.

Extra’s
Tegenwoordig bezitten alle loopbanden elektronische snufjes à la hartslagmeter, vetverbrandingsprogramma’s en meer. Laat uw keuze niet beïnvloeden door deze snufjes. Zowel inferieure als kwaliteitsvolle toestellen bezitten deze meestal. Zo’n toestel gaat, mits degelijk gebruik, een lange tijd mee. U doet er dus goed aan om een kwaliteitsvol toestel (lees: ietwat duurder) te kopen. Schenk extra aandacht aan de motor, het frame en de loopband.

Er bestaan ook speciale trainingen voor op de loopband, bijvoorbeeld deze HIIT sessie van 30 seconden en van 60 seconden – ideaal om nog meer vet en calorieën te verbranden.

Comments are closed.