excuses en sporten

Het is algemeen bekend dat sporten gezond is. Het biedt vele voordelen: minder kans op hart- en vaatziekten, minder kans op kanker en diabetes. Sportievelingen voelen zich beter, energieker en gelukkiger. Vele personen zijn dan ook van plan om hun leven te beteren en beloven om te beginnen met sporten. Jammer genoeg zullen tal van excuses deze belofte ontkrachten. Laten we dergelijke excuses eens bekijken:

Geen tijd om te sporten?

Geen tijd is nooit een geldige reden. Geen tijd bestaat helemaal niet. Het is allemaal een kwestie van prioriteiten stellen. Wat is belangrijker: een uur gaan lopen of een uur naar die favoriete spelreeks op t.v. kijken? Ook in het dagdagelijkse leven is het eigenlijk nooit een kwestie van tijd. Wederom is prioriteiten stellen en verplichtingen een betere omschrijving. Indien u serieus bent omtrent uw gezondheid, dan begint u vandaag nog met sporten.

Te moe?

Misschien is moe zijn het gevolg van te weinig bewegen. Bij het sporten komt de bloedcirculatie op gang. Alsook wordt het hormoon endorfine aangemaakt. Dit zal zorgen voor meer energie. Sporten in de morgen alvorens een lange en harde werkdag is misschien de oplossing.

Sporten is saai

Niet noodzakelijk. Er bestaan ook zeer leuke sporten. Daarom is het goed dat u een post kiest dat goed bij u post. Voor sommigen is lopen het ding, anderen zweren dan weer trouw aan fietsen. Natuurlijk is er ook veel meer dan dat: fietsen in de bergen, klimmen, roeien, … De mogelijkheden zijn eindeloos.

Kleine doelen in een groots geheel

Stel kleine doelen op korte termijn plus doelen op lange termijn. Indien kleine doelstellingen worden bereikt (bijvoorbeeld 4 kilogram afvallen) dan mag er een beloning volgen. Steeds de doelstellingen op lange temrijn (de ultieme doelstelling is de laatste schakel) in bewaring houden.

Sporten kan altijd en overal, dat beslist zelf. Een gezonder leven beginnen? Begin dan nu met sporten. Sporten helpt bij het verbranden van calorieën en het is dus ook zeker een handig gegeven bij het afvallen. Door het sporten zult u ook energieker en gelukkiger zijn.

Comments are closed.