metabolisme versnellen met deze tips

Boost uw metabolisme – Lichaamsbeweging

Met aërobe oefeningen zullen vet en calorieën worden verbrand. Krachttraining is dan weer iedaal om spieren te kweken.  Des te meer spieren een persoon bezit, des te rapper het basaal metabolisme zal werken en bijgevolg dus ook meer calorieën zal verbranden.  Sporten zorgt voor een aanzienlijke toename van de snelheid van je metabolisme. Personen die willen afvallen zonder te sporten zullen het moeilijker hebben dan personen die wel sporten. De snelheid van het metabolisme extra veel opdrijven? Daar zijn intervaltrainingen ideaal voor. Bij dit soort van training kan de snelheid van je metabolisme tot vele uren na de inspanning versneld blijven werken.

Boost uw metabolisme – Onbijt

Na vele uren zonder voeding moet uw metabolisme een prikkel krijgen dat het weer op volle kracht moet gaan werken. Gebeurt dit niet bij het ontbijt, dan is het bij het middagmaal. Echter, tussen het ontbijt en het middagmaal zitten 5 uren. Een goed werkende stofwisseling bij de start van de dag is dus mooi meegenomen. Een gezond en evenwichtig otbijt zijn het beste. Denk vooral aan volkoren producten en eventueel ook een portie fruit.

Boost uw metabolisme – Vaker eten

Dagelijks 4 à 6 maaltijden eten per dag eten en de stofwisseling wordt gedurende de ganse dag geprikkeld. Na het eten moet het lichaam beginnen met verteren en dit vergt energie. Dit is ook de reden waarom velen aanraden om bij het afvallen meedere maaltijden per dag te eten. Oversteppen van de traditionele 3 maaltijden per dag naar ongeveer 5 maaltijden per dag.

Boost uw metabolisme – Water drinken

Wetenschappelijk gezien kan men water drinken en afvallen niet rechtstreeks in verband brengen met elkaar. Echter, dit wil niet zeggen dat het niet helpt. Er zijn twee redenen waarom personen die veel water drinken gemakkelijker en sneller neigen af te vallen. Enerzijds kan het zijn dat ze in plaats van frisdranken water drinken en dus veel calorieën besparen. Anderzijds kan het ook zijn dat het water hen een vol gevoel geeft. Personen zijn dus minder rap geneigd om zich vol te proppen. Als men het zo bekijkt kan wter wel degelijk helpen met het verliezen van gewicht – men neemt namelijk minder calorieën op.

Comments are closed.