Cholesterol verlagen door te bewegen

Vorige week nog cholesterol verlagen door goede voeding, nu door bewegen.

Door goed te bewegen stimuleer je je lichaam minder cholesterol aan te maken.
Bewegen is natuurlijk een breed begrip. Het hoeft niet te betekenen dat je iedere dag naar de sportschool moet. Een half uurtje fietsen per dag fietsen kan namelijk ook al voldoende zijn. Het is belangrijk dat je iets zoekt waar je plezier in hebt.

Pak eens de fiets naar het werk of naar het station. Neem de trap in plaats van de lift. En probeer na het avondeten eens een blokje om te gaan. Sporten is misschien wel gemakkelijker dan je denk!
Vele anti-cholesterol-drankjes worden aangeboden in de supermarkt, maar niets is zo goed dan je lichaam te bewegen.

Fietsen is nog altijd de nummer 1 in bewegen. Iedereen in Nederland heeft een fiets en het is daarom gemakkelijk je fiets te pakken en een blokje om te gaan. Het is goed voor je lichaam, maar ook ontspannend. Door variatie aan te brengen in je fietsroute blijft het boeien. Fietsen is daarnaast niet zwaar belasten voor je spieren en gewrichten. Wel worden ze soepelen gehouden door de ronddraaiende beweging die je maakt.
Wil je naast cholesterol verliezen ook nog eens calorieën verbranden, dan zul je langere stukken moeten gaan fietsen.
Probeer een opbouwend schema voor jezelf aan te maken en schaf een fietscomputer aan om bij te houden hoeveel kilomteren je hebt afgelegd en hoeveel calorieën er zijn verbrand.
Zorg ervoor dat je goed op je fiets zit. Dat betekent: Wervelkolom ontspannen houden, schouders naar achter en onderarmen, polsen en handen in elkaars verlengde. Ontspan je voeten en tenen en trek schoenveters niet te strak aan om de bloedsomloop niet te verhinderen.

Fietsen is heerlijk voor alles en iedereen!

Comments are closed.