gezonde voedingsmiddelen

Tijdens het afvallen is de voeding zeer zeker belangrijk. Dagelijks meerdere porties fruit en groenten consumeren zijn aangeraden. Bij deze sommen we 10 voedingswaren op die zeker vaak genuttigd mogen worden gedurende het afslanken.

1. Broccoli
De groente groente is rijk aan vitamine C, ijzer en calcium. Het vult de maag en bevat enorm weinig calorieën (30 cal / 100 jaar). Tevens werkt broccoli bacteriedodend.

2. Citrusvruchten
Krachtige antioxidant – beschermt het lichaam dan ook tegen kanker en hart- en vaatziekten. Bevatten net zoals Broccoli veel vitamine C.

3. Knoflook
Misschien niet zo aangenaam in verband met de adem, maar knoflook verbetert de bloedsomloop in het lichaam en is ook een uitstekend middel om de bloeddruk te verlagen. Bij frequente consumptie kan het ook helpen tegen hart- en vaatziekten.

4. Rode peper
Ook rode peper beschermt je tegen hart, vaatziekten en kanker. De pittige stof in een rode peper zorgt voor een beter gevoel in je lichaam. Verder helpt de peper je tegen maagpijn.

5. Druiven
Druiven (rode, blauwe en witte) zijn rijk aan vitamine C en E. Ook helpen druiven tegen verkalking van de aderen.

6. Vette vis
Gezonde omega 3 vetten vindt men terug in bepaalde vissen. Onder meer in zalm, forel, makreel en haring bevatten deze stoffen die positief inwerken op de cholesterol. Een ontstekingsremmende werking word ook toegeschreven aan deze vissen.

7. Soja producten
Verschillende soja producten zijn rijk aan stoffen die je beschermen tegen problemen in de menopause, borstkanker en prostaatkanker. Ook beschermt soja je tegen hartziekten.

8. Groene thee
Vele bronnen beweren dat thee helpt bij het afvallen. Dagelijks 3 kopjes thee drinken heeft een positieve invloed op de gezondheid. Groene thee bevat antioxidanten en helpt tegen bepaalde vormen van kanker.

9. Tomaten
Wederom goed om hart- en vaatziekten te bestrijden.

10. Yoghurt
Verschillende yoghurtproducten bevatten gezonde stoffen voor een goede maag en darm flora. Yoghurt kan ook een positieve werking hebben op verschillende schimmelinfecties en voedsel allergieën.

Een kenmerk van een gezond voedingspatroon is variatie. Gedurende het afslanken is het belangrijk om de correcte keuzes te maken. Bij de hoofdmaaltijden een kommetje groente consumeren kan zeker geen kwaad. Het vult de maag en bovendien is het nog gezond ook.

Comments are closed.