afvallen door te zweten …

Afvallen door te zweten werkt niet. Gedurende het sporten zweet (een combinatie van grotendeels water en zout) men – dit is een reactie van het lichaam om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Sommige personen dragen bij het sporten een dikke trui in de hoop om zo meer lichaamsvocht te verliezen. Op deze manier zouden ze rapper gewicht verliezen.

Ook commercieel gezien wordt vaak beweerd dat het verliezen van lichaamsvocht kan helpen bij het afslanken. Denk maar aan de afslankbanden die men draagt rond de buik. Deze banden worden natuurlijk vaak verkocht, daar de achterliggende ideeën de volgende zijn: makkelijk, snel, moeiteloos, … In de letterlijke betekenis van het woord ‘afvallen’, werken ze inderdaad wel. Ze stimuleren het zweten en zo verliest men meer vocht. Echter, dat vocht wordt later gewoon weer opgenomen. Afallen door te zweten is geen goede manier om gewicht te verliezen. Het helpt niet bij het verbranden van calorieën en vet. Ook de buik inpakken met plastic of folie om zo het zweten te stimuleren, werkt niet.

Tijdens het afvallen is het aangeraden om veel water te drinken. Sporten en calorieën verbranden, gezond en voldoende eten; dat werkt wel. Via deze weg is het mogelijk om blijvend af te vallen.

Comments are closed.