afvallen: 3 nuttige tips

Afvallen – Tip 1: Te weinig calorieën consumeren is erg ongezond

Bij sommige diëten raden ze aan om per dag enkel een paar fruitstukken te eten. De achterliggende filosofie is als volgt: weinig eten is rap afvallen? Helaas klopt dit niet. Per dag heeft je lichaam een bepaalde hoeveelheid calorieën nodig om normaal te kunnen werken ( = ongeveer 1500 calorieën – hangt sterk af van persoon tot persoon). Indien je een langere tijd minder energie consumeert dan nodig, dan merkt het lichaam dit op. Met andere woorden: het lichaam beschermt zich en zal de opgenomen energie rapper dan normaal omzetten in vet. Wanneer u na een poosje dan weer normale hoeveelheden begint te eten, kan het lichaam niet van de ene op de andere dagen van toestand veranderen. De extra energie wordt wederom vlugger dan normaal omgezet.

Afvallen – Tip 2: Drinken is soms ook dikmakend

Soms is het zelf mogelijk om gewicht te verliezen door andere dranken te gaan drinken. Een blikje cola bevat al gauw 140 calorieën. Dieet cola, vruchtensap en melk zijn niet veel beter. Het beste is natuurlijk om water te drinken. Lekker fris en gezond. Ook groene thee is een goed alternatief.

Afvallen – Tip 3: Eet langzaam

Er is behoefte om te eten totdat je maag aangeeft dat je vol zit. Je moet er wel rekening mee houden dat het een tijdje duurt voordat de geconsumeerde nutriënten in je eten naar je bloedbaan gaan en deze stuurt naar het zenuwcentra in je hersenen, om je eetlust reguleren. Langzaam eten is nuttig in dit verband – je geeft je lichaam een kans om te erkennen dat je genoeg hebt gegeten. Bij het binnenslokken van de voeding kan het zijn dat u te veel hebt gegeten. De hersenen geven dit aan, maar dan is het reeds te laat. U hebt dan meer gegeten dan nodig. Rustig en kleinere porties eten kan zeker helpen bij het afslanken.

Comments are closed.