Gezond ontbijt is de belangrijkste maaltijd

Waarom is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag?

Een gezond ontbijt levert je energiestoffen en vult je bloedsuikerspiegel aan, waardoor je de nieuwe dag kunt doorkomen. Daarnaast blijkt dat het ontbijt goed is voor zowel de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Studies tonen aan dat mensen die ontbijten – vooral een gezond ontbijt – zullen meer geneigd zijn om:

■ Meer mineralen en vitaminen consumeren. Minder vet en cholesterol.

■ een betere concentratie en meer productiviteit gedurende de morgen. Dit is te wijten aan het heraanvullen van de bloedsuikerspiegel. De bron van energie voor de hersenen.

■ Het gewicht onder controle te houden. Er zijn verschillende studies die een verband leggen tussen het ontbijt en het onder controle houden van het gewicht. De onderzoekers menen dat je minder kans hebt op een hongergevoel. Dit gevoel zorgt dat je gaat snacken.

■ Je hebt meer kracht en uithoudingsvermogen. Personen die het ontbijt aanvullen hebben meer energie.

■ Het hebben van een lagere cholesterol. De kans op hartaandoeningen daalt aanzienlijk.

Het eten van een ontbijt is vooral belangrijk voor kinderen en adolescenten. Volgens de American Dietetic Association,zullen kinderen die dagelijks een ontbijt eten een; betere concentratie hebben, beter problemen kunnen oplossen, een betere oog-hand coördinatie hebben. Ook zijn ze creatiever en alerter. De kans dat ze schooldagen missen is kleiner.
zijn kinderen die ontbijten hebben vaker een betere

Een gezond ontbijt moet bestaan uit een verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Wij hebben alvast een paar voorbeelden van gezonde ontbijten.

■ Vruchten en groenten. Overweeg verse, natuurlijk vruchten en groenten. Vruchtensappen zonder toegevoegde suikers zijn ook goed. Een leuk alternatief is een smoothie.
■ Graanhandelsverdrag. Kies hele korrels rollen, bagels, warm of koud hele korrels granen, of vetarme zemelen muffins.
■ Zuivel. Overweeg Magere melk, magere yoghurt of vetarme kazen
■ proteïne: kies hardgekookte eieren, pindakaas, plakjes mager vlees en gevogelte of vis (tonijn, zalm).

In het kader van afvallen is dit ook een leuk weetje: bij sporten voor het ontbijt zul je meer calorieën verbranden. Het lichaam bezit een lage bloedsuikerspiegel en bezit lage energieniveaus. Bij het sporten kan het lichaam dus maar bij één energiebron terecht: vet

Comments are closed.