een paar heerlijke smoothierecepten

De smoothie, het ideale drankje om de dag te beginnen. Het is een drankje gemaakt van gepureerd fruit. Dit wordt dan aangedikt met yoghurt, ijsschaafsels of banaan. Dergelijke drankjes zijn een bron van vezels en vitaminen. Het is redelijk makkelijk om dergelijke sapje te maken. Een blender, een keukenrobot en wat fruit, meer hebt u niet nodig.

Het spreekt voor zich dat er ernorm veel smoothierecepten bestaan. Van banaan tot kokosnoot en van kiwi tot abrikoos … Het is allemaal voorhanden. Laten we eens een paar heelijke smoothierecepten bekijken:

Aardbei banaan smoothie: de klassieker
2 bananen, 12 aardbeien en sinaasappelsap. Eventueel ook wat rum en vanille(yoghurt)ijs.  Banaan en aardbei in de blender doen en daarna het sinaasappelsap bijschenken. Een liter sap moet wel volstaan. Echter, u kan zelf beslissen of de smoothie dik of dun moet zijn.

De tropische smoothie
een halve liter ananassap, 250 gram verse aardbeien, een rijpe banaan en mango en 250ml sojamelk: giet alles in de blender. Het is klaar wanneer een mooi sapje is bekomen. Dit is normaal gezien genoeg voor 5 porties.

Comments are closed.