alcohol tijdens het afvallen

Gedurende de week is het vol te houden. Water, water en water. Af en toe eens een cola light drinken. Echter, eenmaal het weekend is aangebroken komt ook de alcohol zijn intrede maken. Sommigen onder jullie zullen nu waarschijnlijk denken ‘gewoon wat doorzettingsvermogen tonen en het kan ook een leuke avond worden zonder alcohol’. Bepaalde personen snakken nu eenmaal naar wat alcohol gedurende het weekend. Gedurende de week werken ze of lopen ze school en het weekend is een uitlaatklep. Jammer genoeg is het drinken van alcohol niet bepaald een slimme zet. De legale drug is populair en vooral jongeren consumeren er rijkelijk op los. Alcohol maakt ons vrolijker en spraakzamer. Ook tast het de snelheid van ons reactievermogen aan. Remmingen vallen weg en ons zelfbeeld wordt positief beïnvloed.

 Alcohol bevat per gram 7 calorieën (vergelijking: vet bevat er 9 per gram). Alcohol zet ook nog eens de vetverbranding stil. Bij het drinken van alcohol zal het lichaam eerst en vooral de alcohol moeten afbreken alvorens andere voedingsstoffen worden afgebroken.  Een glas wodka redbull bevat ongeveer 150 calorieën. De traditionele bieren bevatten over het algemeen rond de 150 calorieën per 25cl.

Als men gewicht wil verliezen mag men best alcohol drinken. Afvallen is nu eenmaal het tellen van calorieën. Alcohol zit vol nutteloze calorieën, wat wil zeggen dat het bijna geen nuttige voedingsstoffen levert. Het stilt de honger niet en levert geen energie. Ook zullen de alcoholische drankjes het lichaam doen snakken naar vettig voedsel. De frituur naast het café doet ‘s avonds laat nog goede zaken.

Verstandig is het dus niet om tijdens het afvallen alcohol te drinken. Echter, het kan best. Gewoon de dag zelf wat minder eten, wat minder calorieën opnemen en deze dan onder de vorm van drank innemen.  Wel niet te weinig vaste voeding consumeren of het alcohol zal een stevige werking uitoefenen op het lichaam.

Comments are closed.