afvallen door te fietsen

De zomervakantie is aangebroken. Het zonnetje schijnt en de natuur kan men bewonderen in al zijn details. Fietsen is dan de sport bij uitstek. Een echte training voor de benen. Per uur fietsen op een gemiddelde snelheid van 20 kilometer per uur zal men tussen de 400 à 500 calorieën verbranden. Men kan dus zeker wel stellen dat fietsen ideaal is voor het afvallen.

 

Hier volgen enkele opties om fietsen deel te laten uitmaken van uw leven:

  • Pendelen per fiets? Indien de werkplaats niet ver is gelegen van de woonplaats, kan men overwegen om de auto te laten staan. Het is goedkoper en veel gezonder.
  • Boodschappen doen.
  • Het is ook uitermate leuk om toerritten te rijden. Er is voor iedereen wel wat wils: 15 tot boven de 100 kilomter. Het is ideaal om nieuwe dingen te ontdekken. Dergelijke tochten zijn ware calorieverbranders. Gewoon even zoeken op “toertochten+fiets+uw gemeente/provincie”. Een bikepartner is dan ook wel handig natuurlijk!

Fietsen is uitermate geschikt om de overtollige kilo’s vet te verbranden. Het is minder intensief dan hardlopen en het voelt dan ook niet zo zwaar aan. Net daarom is het net zo’n leuke sport.

 

Enkele tips voor het fietsen:

  • Een aangename zittende fiets is natuurlijk geen overbodige luxe. Bent u van plan om veel te fietsen? Betaal dan ook een beetje meer voor comfort. Op deze manier zullen de toerritten nog meer plezier opleveren.
  • Tijdense lange ritten doet u er goed aan om telkens een flesje water bij de hand te hebben. Ook energie in de vorm van vast voedsel is soms nodig. Voor u het weet voelt u zich leeg en dan gaat het fietsen niet meer zo rap …
  • De omgeving verkennen is leuk. Echter, de mogelijkheden zijn eindeloos. De Alpen zijn er ook om bedwongen te worden … Is dat nu eens geen mooie doelstelling?

Comments are closed.