zo snel mogelijk veel lichaamsvet verbranden

Bepaalde reclames brengen toch mooie boodschappen aan de man. Lichaamsvet dat al maanden, misschien zelfs jaren aanwezig is zou in enkele weken kunnen verdwijnen dankzij het zoveelste wondermiddeltje. 5 minuten trainen hier en een pilletje daar en het lichaamsvet smelt in enkele ogenblikken tijd. Wel, ik en u weten dat dit complete onzin in. Snel lichaamsvet verbranden kan, maar het begrip ‘snel’ is natuurlijk wel voor interpretatie vatbaar.

Het lichaam is een grootse en complexe machine. Misleiden is niet mogelijk en fouten worden afgestraft. Lichaamsvet dat al jaren aanwezig is wordt niet op enkele weken verbrand, dat is onmogelijk. Afvallen is niet zo simpel als sommigen u willen doen geloven. Het is zeker geen nachtmerrie. U moet er moeite voor doen en wilskracht en doorzettingsvermogen tonen.

Dit zijn de algemen richtlijnen om lichaamsvet te verbranden:

Krachttraining
Spieren kweken aan de hand van krachttraining. Deze spieren verhogen het basaal metabolisme en zo worden meer calorieën verbrand gedurende de dag.  Een full body training is zeker noodzakelijk. Probeer 3 maal per week een klein uurtje te gaan trainen.

Cardiovasculaire oefeningen
Dankzij cardio worden op korte termijn vele calorieën en vet verbrand. Denk maar aan lopen, fietsen, wandelen, joggen, roeien, … Ook dit dient men minimaal 3 maal per week uit te voeren.

Gezonde voeding
Een gezone belans tussen koolhydraten – eiwitten en vetten is ook een goed begin. Het is niet zo dat men vetten dient uit te sluiten bij het afvakken. Er bestaat namelijk ook zoiets als gezonde vetten. Probeer gedurende het afslanken wat minder te eten dan je lichaam nodig heeft. Via deze weg neem je minder calorieën in en zo slank je af.

Diëten die claimen dat je per dag maar 30 appels of alleen koolhydraten mag eten zijn slecht en ongezond. Deze hongerdiëten leggen het volledige lichaam plat. Hoe minder energie het lichaam krijgt, hoe trager de verbranding van lichaamsvet. Ze vertragen het metabolisme en zetten voedingsstoffen veel rapper om in vet … Vergeet die hongerdieëten dus maas!

Afvallen vraagt een inspanning. Geen grootse veranderingen. Meer lichaamsbeweging en gezonder eten kunnen het verschil al maken. Wondermiddeltjes bestaan er niet en bijgevolg is het aan u om het probleem aan te pakken.

Comments are closed.