buikvet wegtrainen

Vele personen hebben te kampen met een buikje en nu de zomervakantie is aangebroken willen ze zich specifiek richten op het wegtrainen van het buikvet. De volgende vraag komt dan ook vaak voor: ‘is het mogelijk om alleen buivet te verliezen – is het dus mogelijk om plaatselijk af te vallen?’.

Om dit de begrijpen moet men eens de verschillende vetreserves van de mens bestuderen. Niet alle vet is namelijk gelijk en het wordt ook niet op dezelfde plaats opgeslagen:

  • Enerzijds hebben we het vet dat we absoluut nodig hebben.. Het vet dat onze organen en vitale onderdelen beschermt. Een persoon van 20 doet het goed met zo’n 14% lichaamsvet. Een groot deel van dit vet is beschermend vet. 
  • We hebben ook nog de normale vetreserves. Het is een soort van noodoplossing mocht er iets gebeuren. Ze worden niet op bepaalde gebieden opgeslagen maar verdeeld over het lichaam.
  • Anderzijds hebben we het vet dat we niet nodig hebben. Het zijn de probleemgebieden. Het lichaam heeft voldoende vetmassa en toch komt er nog steeds bij. Het kan niet meer gedropt worden op de normale vetreserves en bijgevolg wordt de energie opgeslagen op onooglijke plaatsen. Bij de mannen is dit meestal het buikje en de borst. Vrouwen kunnen het vet dan weer aantreffen op de heupen, de billen en het achterwerk.

De vraag is natuurlijk welke gebieden worden aangepakt bij het sporten. Door het sporten en gezond te eten zullen in eerste instantie de normale vetreserves aangesproken worden, deze die over gans het lichaam liggen. Bijgevolg blijft het vet op de probleemgebieden dus aanwezig.

Uiteindelijk zal ook het vet op de probleemzones verdwijnen. Na enige tijd pakt het lichaam deze zones aan en zal u ogenschijnlijk dunner worden. Gezond eten, meer lichaamsbeweging en je metabolisme versnellen zullen veel helpen. Volhouden en uiteindelijk train je dat buikvet weg.

In eerste instantie wordt dus het normale vet aangepakt. Het is dan ook wat demotiverend om te zien dat de probleemgebieden niet worden aangepakt. Echter, volhouden en wilskracht tonen en uiteindelijk zal ook het verevelende bil- en buikvet worden aangepakt.

Comments are closed.