wat is de beste manier om snel vet te verbranden?

Gedurende het afvallen is het van belang om zo efficiënt en effectief mogelijk te werken. Men wel resultaten zien en nog liefst ook. Wat is dus de beste manier om calorieën en vet te verbranden? Vele onderzoekers menen dat 3 maal per week 45 minuten een cardiocasculaire training uitoefenen wel zal helpen. Als men de reclamespotjes o ptv mag geloven, dan is het goed als men 10 minuten per dag op een wondertoestel staat. Anderen menen dan weer dan 20 minuten trainen hetzelfde effect kan hebben als 45 minuten trainen … Hoe?

Wel, onderzoekers menen dat men met een hometrainer in 20 minuten tot wel 3 maal zoveel vet kan verbranden als een cardiosessie van 45 minuten. Inderdaad, het klinkt ongeloofwaardig. Hoe ziet de cardiotrainer er dan uit? Het is een intervaltraining waar men afwisselend 8 seconden sprint en dan weer 12 seconden rustig fietst, dit voor 20 minuten lang. Normaal gezien zijn de intervallen langer. De onderzoekers menen dat, indien de intervalmomenten korter zijn, dit ten goede komt voor de vetverbranding.

Niet alleen de betere vetverbranding is een voordeel van dergelijke training. Volgens de onderzoekers is het ook mogelijk om plaatselijk af te vallen. De probleemgebieden, dijen en heupen, varen wel bij de trainingen.

Is het daadwerkelijk de beste manier om vet te verbranden? Geen idee. Ik vermoed dat het een beetje te mooi klinkt om waar te zijn. Hoe meer men sport, hoe meer calorieën men verbrandt – zo simpel is het nu eenmaal. Binnenkort komen er werderom onderzoekers die claimen dat men dankzij 10 minuten trainen 1000 calorieën kan verbranden … en weerom zullen veel personen in de val trappen en hen geloven.  Wil je afvallen en vet verbranden? Dan moet je werken, hard werken. Dan moet je sporten, sporten, sporten en letten op je voeding.

Comments are closed.