calorieën verbranden bij het wandelen

De zomerdagen komen er werdom aan. Ideaal weertje dus om te gaan wandelen. Wandelen wordt vaak over het hoofd gezien als het op afvallen aankomt . Bij het wandelen komen de calorieën vaak voor een groot deel van opgeslagen lichaamsvetten, daar het een lage intensiteit oefeneing is. Bij een lage intensiteit oefening komt de verbruikte energie voornamelijk uit de opgeslagen vetten (in tegenstelling tot hoge intensiteit trainingen – daar worden de koolhydraten aangesproken. Bij hoge intensiteit oefeningen is er wel sprake van een grotere afterbrun. Na de training worder er dus ook nog calorieën verbrand.).

Veder is wandelen een sport voor idereeen. Uitoefenen kan overal en dure apparatuur is niet nodig. Een goed paar wandelschoenen is wel aangeraden.

Bij het wandelen worden er ongeveer 300 calorieën per uur verbrand. Deze komen dus hoofdzakelijk van lichaamsvetten. Bij hardlopen worden er dubbel zoveel verbrand, maar daar komt een groter deel uit de koolhydraten. Na vele kilometers gewandeld te hebben, is het misschien mogelijk om over te stappen naar het lopen – om nog betere resultaten te bereiken.

Comments are closed.