Zumba en calorieën verbranden

U kent wel de reclamespotjes omtrent Zumba? Een soort dans waarbij per uur wel 1000 calorieën kunnen verbrand worden? Ook in fitnesscentra in België en Nederland worden zumbalessen reeds aangeboden. Hoogtijd om deze vorm van cardiotraining eens grondig te bestuderen:

Zumba betekent letterlijk snel bewegen en plezier maken (Colombiaans-Spaans). Het is een cardiotraining geïnspireerd door de Latijns-Amerikaanse dans. Het werd in Amerika, Miami, bedacht door Alberto Perez. In 2008 werd het een ware rage. Via de VS verspreidde de rage zich over gans de wereld. Ook in Europa begint de hype meer en meer voor te komen. Zumba-instructeurs verdienen tonnen geld en er worden miljoenen Zumba-dvd’s verkocht. Een zumbales duurt een uur en het is een dans die in groep wordt beoefend. Het is een mengelmoes van volgende Latijns-Amerikaanse dansstijlen: cumbia, merengue, mambo, rumba, salsa, reggaeton, flamenco en calypso. Het is een afwisseling van traag en snel. De dans is makkelijk aan te leren en bijgevolg geschikt voor een groot publiek. Vandaar ook de populariteit.

Een uur Zumba is goed voor het verbranden van wel 1000 calorieën, althans dat beweren de uitvinders van de cardiotraining. Indien u weet dat bij een uur hardlopen 700 calorieën worden verbrand, dan weet u al hoe ver we zijn. Of het daadwerkelijk de ideale cardiotraining is, dat weet ik niet. Ik heb wel een sterk vermoeden dat we hier te maken hebben met een ware rage.  1000 calorieën klinkt alvast ongeloofwaardig en bovendien is er ook een kostprijs aan verbonden. De lessen zijn duur (ook de DVD’s zijn best prijzig).

Indien u geïnteresseerd bent in een zumba workout, dan neemt u best een contact op met bepaalde fitnesscentra. Ondertussen bieden vele centra deze cardiotraining al aan.  Misschien is het wel de ideale sport voor u? Lekker bewegen op een afwisselend traag en rap tempo!

Comments are closed.