calorieën verbranden – de zomer

De zomer is inmiddels weer aangebroken. Mooi weertje, zwoele temperaturen. De sportinspanningen moeten even wijken voor plezier. De goede sportgewoontes van de winter en het voorjaar kunnen nu even vergeten worden. De zomerperiode is doorgaans niet de meeste leuke periode om te denken aan het verbranden van calorieën en sporten. Bij deze zullen we een paar tips meedelen hoe u toch aan uw conditie kunt denken gedurende de zomer. We willen namelijk niet dat het resultaat van de voorbije maanden de komende maanden wordt verprutst.

Wandelen of lopen

Gedurende de zomer is het vaak een leuk om eens te gaan wandelen of te lopen. Natuurlijk moet men wel opletten in verband met te hoge temperaturen. ‘s Morgens vroeg of in de avond gaan sporten is een goed idee. Betreffende afvallen is lopen de ideale sport. Per uur is het mogelijk om tot 700 calorieën te verbranden. Dan hebben we nog niet gesproken over de afterburn, te wijten aan een rapper metabolisme.

Wandelen is minder intensief, maar zeker niet minder leuk. Laat die wagen thuis en verken de omgeving. Ga je naar Zuid-Frankrijk of een andere mooi land op vakantie? Ga den de buurt gaan verkennen, te voet natuurlijk.  Per uur worden rond de 300 à 400 calorieën verbrand. Ideaal om eerst wat te wandelen en naarmate de tijd vordert over te schakelen op het lopen.

Tennis, fietsen en zwemmen

Tennis:
Deze sport dien je met een partner te beoefenen. Dit werkt natuurlij kextra motiverend. Bij tennis moet je onder andere lopen, sprinten en springen. 400 calorieën per uur verbranden kan, met tennis.

Fietsen:
Ook een ideale zomersport. Bij het fietsen zijn er wel veel verschillende mogelijkheden. Vlak – klimmen – dalen, afhankelijk van de  intensiteit van de fietstocht worden 300 à 800 calorieën verbrand. In de Alpen of de Pyreneeën zijn prachtige fietsroutes. Het kan nuttig zijn om een fiets mee te nemen op reis.

Zwemmen:
Zwemmen is gedurende de zomer een verfrissende en afkoelende sport. Bij het zwemmen worden vele spieren getraind en bijgevolg wordt gans het lichaam stevig aangepakt. Een uurtje baantjes zwemmen en 500 calorieën zullen verdwenen zijn.

Tips voor het sporten gedurende de zimer

  • Sporten bij extreem hoge temperaturen is afgeraden. Wacht liever tot het wat afkoelt.
  • Voldoende water drinken. Door de hoge temperaturen droogt het lichaam redelijk makkelijk uit.
  • Insmeren met zonnebrandolie

Comments are closed.