wandelen om af te vallen

Gedurende het afslanken is er zeker een noodzaak aan sport en lichaamsbeweging. Een van de meest geliefde sporten is wandelen. De sport vereist een matige inspanning en bijgevolg is het dus een ideale sport met het ook op afvallen. De vetverbandingszonde wordt bereikt en het verbranden van calorieën kan beginnen. Tijdens het wandelen moet de hartslag stijgen en je moet het warm hebben, lichtjes zweten als het waren. Zo wandel je op het ideale tempo.

Voordelen van het wandelen

Zoals reeds gezegd is wandelen een van de meest bekende sporten. Dit heeft verschillende oorzaken. Wandelen kan nu eenmaal altijd en overal. Een ander groot voordeel is de kostprijs. het is namelijk gratis. Je hoeft geen fitness te gaan bezoeken om te kunnen wandelen. Schoenen en een sportkledij zijn natuurlijk wel noodzakelijk. Echter, in de hedendaagse wereld kan dit geen probleem vormen. Wandelen is veel minder belastend voor de spieren en de gewrichten. Bijgevolg kan het ook nog uitgeoefend worden op latere leeftijd. Ook voor personen met overgewicht is het gegeven van minder belastend voor spieren en gewrichten een nuttig gegeven.

Wandelen en calorieën

Door het wandelen worden er per uur zo’n 300 calorieën verbrand. In combinatie met gezonde voeding is het dus zeker mogelijk om een paar kilootjes vet te verliezen. Bij hardlopen worden er zon 600 calorieën verbrand per uur. Echter, wandelen zit in de vetverbrandingszone en er zal een groot percentage vet worden verbrand. Bij het hardlopen zal procentueel gezien een kleiner aandeel van vetcellen zijn verbrand.

Wandelen tips

Er bestaan wandelgroepen. Deze groepen wandelen dan samen bepaalde routes af. Het is een sociaal gebeuren en vaak bezoeken deze groepen mooie plekjes.

Een hond is zeker ook handig. Wandelen is niet alleen goed voor uzelf, maar ook voor de hond. Let wel op: speciaal een hond kopen omdat u wilt afvallen, is niet nodig.

Comments are closed.