spieren zichtbaar maken

De spieren zichtbaar maken is een doelstelling dat hand in hand gaat met het afvallen. Er wordt wel eens beweerd dat cardiovasculaire training (de training om vet te verbranden) contraproductief is voor de spieren. Vele uren cardio zou naar verloop van tijd ook een deel van de spieren verbranden om voldoende energie te krijgen. Maar in tegenstelling tot wat in het algemeen wordt aangenomen, is cardio gedurende het krachttrainingsprogramma niet contraproductief. Het zal de met hard trainen verdiende spieren niet verbranden en ook de winst in spiermassa niet tegengaan.

Om het lichaamsvet te doen verminderen en de spieren zichtbaar te maken dient met dus aan cardio te doen. Simpel gezegd zijn het de oefeningen die uw hartslag voor een bepaalde tijd verhogen. De voordelen van cardio moet men niet onderschatten:

    * Verminderen van het lichaamsvet
    * Samenstelling van het lichaam verbeteren
    * Rapper metabolisme
    * Gaat stress en vermoeidheid tegen
    * Goed voor het zelfvertrouwen en humeur
    * Risico op hart- en vaatziekten verminderd

 Indien het de bedoeling is dat men die buikspieren en borstspieren ziet, dan met het vetpercentage laag genoeg zijn. Over het algemeen zijn die spieren zichtbaar vanaf 14%. Indien uw vetpercentage bijvoorbeeld meer dan 20% bedraagt, dan is het niet de bedoeling dat u alleen aan cardio doet en wacht met het kweken van spieren. Gedurende het afvallen is het aangeraden om ook reeds te beginnen met krachttraining. Enerzijds zal de extra spiermassa zorgen voor een verhoogd basaal metabolisme en anderzijds zijn de spieren dan al aanwezig. Eenmaal het vetpercentage laag genoeg is, zullen deze dan zichtbaar worden. Indien u afslankt zonder ook maar enige vorm van krachttraining te doen, dan zult u gewoon een verkleinde versie van nu zijn. Dus gedurende het afvallen is het uitoefenen van krachttraining een zeer goed idee …

Comments are closed.