hoe vaak aan cardio doen?

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat volgende vraag stellen: ‘hoe vaak moet ik minimaal sporten’ niet echt de correcte vraagstelling is. De vraag zou moeten zijn: ‘ik wil maximaal resultaat behalen, hoe vaak moet ik aan cardio doen?’. Wel, het antwoord is simpel: hoe meer, hoe beter. Soms wordt wel eens beweerd dat 3 a 4 maal per week echt het abosolute maximum is. Een reden wordt er vaak niet gegeven en indien er toch een argument wordt aangehaald, dan wordt vaak verwezen naar de blessures. Het menselijk lichaam is gemaakt om te werken, om actief te zijn. Bijgevolg kan men stellen dat het lichaam een aanzienlijke hoeveelheid sport aankon. Zoek geen uitvluchten en realiseer dat het perfect mogelijk is om 7 dagen op 7 aan cardio te doen. Des te meer cardio u doet, des te rapper de resultaten zichtbaar zullen zijn.

Voor bepaalde, kortere periodes is het ook mogelijk om even extreem te gaan doen. 7 dagen op 7 twee uur aan cardio doen. U kunt gerust ook 3 à 4 uur lopen, zwemmen, wandelen, … Maar ik vermoed dat de vermoeidheid dan wel zal toeslaan.

Hoe u het ook draait of keert, sporten is noodzakelijk om af te vallen. Hoe meer, hoe beter. Verzinselen als 3 maal per week maximum om het lichaam te sparen en voldoende rust te hebben, is nonsens.

Indien u van nul af aan moet beginnen, is het natuurlijk wel aangeraden om op te bouwen. Begin bijvoorbeeld met 3 maal in de week 20 minuten te lopen. Een paar weken erna bouw je op tot 40 minuten. Indien je voldoende hebt zitten trainen, is het mogelijk om een 4de dag in te lassen. Uiteindelijk komt u dan aan 7 dagen. Echter, waarschijnlijk is het dan al niet meer nodig om intensief aan cardio te doen, daar u uw streefgewicht al reeds hebt bereikt.

Besluit

Eerst en vooral dient u te beginnen met sporten. Daarna bepaal je uw eigen tempo. Langzaam maar zeker werkt meestal. Direct alles op tafel gooien is hard. Voor u het weet laat de motivatie het afweten. Bijgevolg moet u opgeven. De keuze is aan u: langzaam of rap. Aan beide keuzes zijn nadelen een voordelen verboden. Beide, dat is vaal de beste oplossing.

Comments are closed.