afvallen, dat kan ik niet?

– “Geen tijd.”
– “Ik kan het niet. Mijn ouders zijn obees, ik dus ook.”
– Ik sport veel en eet gezond, het wil gewoon niet lukken.”
– “Ik heb een traag metabolisme.”
– “Ik begin volgende week.”
– “Ik heb geen motivatie.”

Deze uitvluchten hebt u waarschijnlijk al vaak gehoord? Misschien hebt u ze zelf gebruikt of gebruikt u ze nog steeds. U neemt uw verantwoordelijkheid niet op en legt de fout bij anderen (genetisch?) of u leeft met een deterministisch mensbeeld en gelooft niet meer in verandering (genetica, het niet kunnen doen, …). Inderdaad, met zo’n denkwijze zal er niet veel in huis komen van gewichtsverlies.

Laten we het zo stellen: in 99% van de gevallen is er maar één iemand verantwoordelijk voor het overgewicht. De persoon in kwestie is natuurlijk diegene die lijdt aan overgewicht. Te weinig sporten en te veel calorieën consumeren. Jaren aan een stuk er een slechte levenswijze op nahouden en nooit de moed gehad om iets te veranderen … Tot het plots allemaal te veel wordt. Jammer genoeg zal de situatie niet ‘plots’ veranderen. Langzaam, maar zeker kwam het gewicht er dag na dag bij en dus is het nu de bedoeling dat het overbodige gewicht er dag na dag weer wordt weggehaald. En dat … Dat zal door u moeten gebeuren. Door middel van gezonde voeding en lichaamsbeweging moet u het vet aanpakken. Met volgende slagzinnen in het achterhoofd kunt u alvast starten:

– I can change / ik kan veranderen
– Ik ben verantwoordelijk voor het overgewicht en dus zal ik er ook iets aan doen.
– Het zal een lang en langzaam proces worden, dat afslanken
– Ik wil veranderen!
– Aflslanken is de prioriteit
– Ik zal minimaal 3 maal per week een uur aan cardiotraining doen

Voelt u het? U begint er in te geloven. U staat op het punt om actie te ondernemen en ditmaal zal geen uitvlucht u beletten om daadwerkelijk actie te ondernemen. Vandaag, vandaag start u. Vanaf vandaag begint u met een nieuw leven en u begint aan een beter leven. Denk waar u zult staan binnen een paar maanden, binnen een jaar. Misschien wel binnen 2 jaar …

CHANGE!

Comments are closed.