hoe een crosstrainer mij hielp bij het afvallen

Iets meer dan een jaar geleden besefte ik dat het hoogtijd was om wat te doen aan mijn conditie. Ik was een student en dat had zo zijn gevolgen. Op een gegeven moment woog ik meer dan 90 kilogram. Voor een 18 jarige student van 180 centimeter is dat natuurlijk veel te veel. Bijgevolg was het aan mij om er iets aan te doen. In het weekend ging ik lopen en ik kocht me een fitnessabonnement (spieren kweken aan de hand van krachhttraining). Echter, 2 maal in de week gaan lopen was niet genoeg. Na een tijdje kwamen ook de uitvluchten … ‘te koud’, ‘te warm’, ‘te saai’. Een crosstrainer was dus het ideale toestel voor mij! Dat toestel zou mij helpen bij het afvallen. Nu een jaar later staat het toestel nog steeds op dezelfde plaats (het 2de exemplaar ondertussen – nummer 1 heeft het na uren trouwe dienst laten afweten). Het staat mooi opgesteld voor de beeldbuis. Iedere dag probeer ik minstens 45 minuten te ‘crosstrainer’. Nu de vakantie is aangebroken is het tijd om een versnelling hoger te schakelen. Ik kan met gemak 2 uur per dag lopen. De resultaten zijn zichtbaar. Ik slankte reeds meer dan 15 kilogram af. Dit is natuurlijk niet alleen te wijten aan de crosstrainer. Student zijnde werd ook een groot deel van de alcohol en fastfood opgegeven. Vergeet ook niet dat ik aan krachttraining doe. Vetmassa verdween en spieren werden gekweekt. Spiermassa weegt meer dan vetmassa en die 15 kilogram geeft dus een vertekend beeld weer.

Crosstrainer + televisie = succes
Niets is leuker dan te kijken naar een film gedurende het crosstrainen. het is dan ook een goed idee om de crosstrainer te plaatsen voor de t.v. De tijd vliegt voorbij en u denkt ook niet meer aan de tijd. U wordt afgeleid door de film en voor u het weet bent u een uur aan het lopen.

Is een crosstrainer noodzakelijk tijdens het afvallen?
Normaal gezien heeft niemand een crosstrainer nodig. Lopen is gratis, lopen op straat is makkelijk. Jammer genoeg moet ik opmerken dat ik de moed en de wilskracht niet vond om dit te doen. Het is zeer zeker een handig hulpmiddel, dat wel.

Comments are closed.