crosstrainer kopen – waar op letten?

Als u op het punt staat om een crosstrainer te kopen, dan doet u er goed aan om op volgende zaken te letten:

 • Prijs
  Over het algemeen kan men stellen: hoe duurder, hoe beter. De crosstrainers die men vindt in de fitness kosten al gauw 2000 euro. Voor rustig, normaal thuisgebruik zijn er toestellen beschikbaar van 600-700 euro. Deze bezitten dan de meeste standaardfuncties: hartslag – voorgeprogrammeerde trainingschema’s en verschillende niveaus van weerstand.
 • Let op de ruimte die de trainer inneemt
  Is er plaats genoeg op de plaats waar u de crosstrainer wenst te plaatsen? Ik stel voor om het toestel op een aangename plaats nee te planten, bijvoorbeeld voor de televisie. Indien u het toestel plaatst op een onzichtbare, onangename plaats, dan zal het er enkel en alleen staan te verstoffen.
 • Goed frame is zeer belangrijk!
  Uit hoeveel delen bestaat het toestel? Vooral bij de goedkopere modellen komt het vaak voor dat men delen aan de hand van bouten aan elkaar moet vijzen. Dergelijke toestellen gaan zeer rap kapot. Verschillende delen worden door de trainingen gewoon losgerukt en het toestel begint te kraken en te piepen. Bij voorkeur een toestel uit één geheel kopen!
 • Hebt u het toestel wel nodig?
  We spreken hier over een aardige som geld. Is het aanschaffen van een crosstrainer wel noodzakelijk? Lopen op de door de gemeente aangeboden terreinen is veel goedkoper.
 • Nu weet u alvast al waar u moet op letten bij het kopen van een crosstrainer. Veel succes bij de aankoop. Plaats het toestel voor de televisie. Loop gedurende het kijken naar een actiefilm en voor u het weet zitten de 60 minuten er op.

  Comments are closed.