hardlopen en afvallen

Hardlopen en afvallen, het is de ideale combinatie. Phill Novak woog op een gegeven moment tegen de 180 kilogram aan. Hij besloot om drastische maatregelen te treffen en blijkbaar werkte zijn werkmethode. De man verloor zo’n 50% van zijn gewicht … 90 kilogram. Dat alles dankzij het hardlopen.

Het moment dat zijn leven veranderde …

Begin 2006 ging Phill naar een potje American Football gaan kijken. Tijdens de pauze ging de man een sigaret gaan roken en toen gebeurde het: hij werd onwel. Hartkloppingen en geen adem krijgen waren de gevolgen. Hij dacht dat hij ging sterven en dat zijn kinderen hun vader nooit meer te zien gingen krijgen. Zijn leven flitste voorbij. Gelukkig voor Phill viel het allemaal wel mee. Wel was zeker dat de symptomen werden veroorzaakt door het overgewicht. Phill wou genieten van het leven en daar hoorde zijn overgewicht niet bij. De overtollige kilo’s moesten verdwijnen vooraleer Phill Novak een normaal leven kan gaan leiden … De motivatie was er al en dus begon hij aan zijn afvalrace …

De afvalmethode: elke dag een uur gaan hardlopen

Phill was het beu om obees te zijn. Zijn methode om calorieën en vet te verbranden was het vogelde: iedere dag een uur gaan hardlopen. Wij weten ondertussen al dat hardlopen de beste cardiovasculaire sport is als het op afvallen aankomt. Er worden al gauw 600 calorieën verbrand per uur en bovendien werkt de stofwisseling na het uitoefenen van de sport ook nog eens meerdere uren op een rapper tempo door. Alles bij elkaar kan men toch wel stellen dat een uur hadlopen gelijk staat aan 800-1000 calorieën. 7 maanden later woog Phill nog 140 kilogram. Hij was 40 kilogram kwijtgespeeld dankzij het sporten.

Nog eens 20 kilogram later (toen hij nog 120 kilogram woog) – begon hij ook nog eens met joggen en krachttraining. De dagelijkse routine van hardlopen in combinatie met af en toe eens joggen en krachhtrainen zorgde voor het afvallen. 90 kilogram over een periode van iets meer dan een jaar.

Zo zie je maar! Motivatie en volharding is alles.

Comments are closed.