vetverbranding en stofwisseling optimaliseren

Het is mijn stofwisseling! Ik kan er niets aan doen … De snelheid van de stofwisseling krijgt vaak de schul als het op zwaarlijvigheid en overgewicht aankomt. Dit is een fabeltje. In 99.9% kan men de stofwisseling niet in rechtstreeks verband brengen met overgewicht. Wel is het mogelijk om de stofwisseling, en dus ook de vetverbranding, te optimaliseren, te trainen. Het is mogelijk om gedurende de dag meer calorieën te verbranden. Er bestaan middeltjes om de snelheid van je metabolisme te verhogen:

 

 Aerobe training

De beste manier om de stofwisseling sneller te laten werken is door aerobe trainingen uit te oefenen. Enerzijds zal de beweging er voor zorgen dat er lichaamsbet wordt verbrand en anderzijds worden de spieren gestimuleerd. Gedurende de activiteit werkt de stofwisseling aan een verhoogd tempo. Echter, ook nog na de inspanning zal de snelheid nog steeds beïnvloed worden. Het kan best zijn dat 8 uur later nog steeds meer calorieën worden verbrand. Hardlopen, skeeleren, wandelen en joggen zijn de beste vormen betreffende vetverbranding. Na een uur worden reeds meer dan 700 calorieën verbrand bij het uitoefenen van deze sporten. Echter, kies een sport dat bij u past. Op deze manier is het mogelijk om alles langer vol te houden: klimmen, roeien, fietsen, mountainbiken, … De mogelijkheden zijn eindeloos.

Krachttraining

Krachhtrainen zorgt onrechtstreeks voor een verhoging van je metabolisme. Dankzij krachhtraining kweek je spiermassa. Spiermassa is, in tegenstelling tot vetmassa, actief weefsel en moet 24 uur op 24 gevoed worden met energie. Dankzij spiermassa werkt het lichaam dus constant op een verhoogd niveau. Spieren kweken gedurende het proces van afvallen is dan ook een doorslaggevende factor. Het zorgt niet voor directe resultaten, wel voor levenslange resultaten. Dit is natuurlijk belangrijk wil men blijvend afvallen.

Ontbijten! Iedere dag!

Het lichaam heeft energie nodig! Gedurende de nacht werkt uw lichaam aan een traag tempo. Het ontbijt is het teken dat de actieve dag begint. De stofwisseling versnelt en het lichaam werkt weer op een normaal tempo. Niet eten heeft vele negatieve gevolgen: lichaam blijft nog uren doorwerken op een laag tempo, flauwtes door te weinig energie, moeheid, ongezonde snacks beginnen eten en meer … een gezond ontbijt is het begin van een gezonde dag!

Comments are closed.