goede fitness kiezen – de verschillen

Wil je een abonnement nemen in een fitnesscentrum? De vraag is natuurlijk welke gym het meeste bij upast. Het aanbod is dermate groot dat het geen makkelijke keuze is. Er zijn veel verschillende soorten centra en voor idereen is er wat wils. Bij deze formuleren we de belangrijkste factoren waar u rekening mee moet houden.

Ligging

Dit is de belangrijkste factor: de ligging. Een fitness gelegen op minder dan 5 kilometer van de woonplaats werkt motiverend. Het is ook een goede zaak dat het centrum makkelijk te bereiken is per fiets. Want geef toe, indien u een half uur moet rijden om wat te sporten … Dan werkt dat uiteraard demotiverend en de uitvluchten zullen dan niet lang uitblijven.

Prijs

De kostrpijs van een abonnement is ook een belangrijke factor. Ik heb reeds jaarabonnementen gezien van 200 euro en van 800 euro. Waar zit het verschil? Wel, de duurdere centra maken gebruik van nieuwere, duurdere fitnessapparaten (ingebouwde televisie, meer technologische snufjes). Ook zul je daar een sauna en douche vinden. In de goedkopere centra is het simpel: meestal oude apparaten en geen sprake van de technologische snufjes. Op die oude toestellen kunt u net zoveel dan als op de nieuwere, het oogt alleen wat minder mooi. De keuze ligt bij u: bent u zeker dat u veel zult gaan sporten in de fitness? Dan is het die bepaalde prijs misschien wel waard. Vele centra bieden ook proefabonnementen aan. Soms is het zelf mogelijk om eens een dag gratis alles uit te testen.

Apparatuur

Bij kleinere centra is het mogelijk dat de looptoestellen en andere cardiotoestellen vaak bezet zijn. Daarom doet u er goed aan om eens te gaan inspecteren op bepaalde dagen. Is het er te druk? Dan is dit al een negatief punt. Kijk ook goed of er voldoende toestellen voor cardiotraining en krachttraining aanwezig zijn.

Lessen

Zijn er speciale acties voorzien in de fitness? Cardioless, spinning?

Persoonlijke begeleiding

In de duurdere centra is het vaak mogelijk om met een personal trainer te werken. Deze zal u dan gedurende een tijd opvolgen. Informeer altijd eens of persoonlijke begeleiding inbegrepen is in het aanbod.

Comments are closed.