100 calorieën verbranden doe je zo

Gedurende het afvallen telt er maar 1 ding: calorieën. Het is de bedoeling om er zo min mogelijk te consumeren en er zo veel mogelijk te verbranden. Er zijn enorm veel manieren om dit te doen. Bij deze zullen we 10 manieren beschrijven om 100 calorieën te verbranden.  Hoe langer u sport, hoe meer energie er wordt gebruikt en hoe meer vet u zult verbranden. Er geldt dus maar een regel bij het sporten betreffende afvallen: hoe meer, hoe beter.
De getallen dienen natuurlijk enkel ter indicatie. Deze cijfers zijn gebaseerd op een persoon van 70 kilogram met een vetpercentage van 18%. Het spreekt voor zich dat personen met een hoger vetpercentage meer energie zullen verliezen tijdens het sporten.

 

1. Fietsen is een makkelijk sport, iedereen kan het. 5 minuten lang een een verhoogd tempo fietsen en er zijn 100 calorieën verbrand. Een verhoogd tempo is ongeveer 30km/u.

2. Een korte wandeling op een verhoogd tempo van 1500 meter werkt ook.

3. Langzaam joggen voor 13 minuten

4. Ook 10 minuten touwtje springen levert hetzelfde resultaat op

5. Net hetzelfde met zwemmen. 10 minuten volstaat. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat u baantjes trekt gedurende deze tijdsplanne.

6. Niet te onderschatten: dansen. Natuurlijk bestaan er veel verschillende soorten, maar een kwartiertje moet wel volstaan.

7. Een kwartiertje werken in de tuin (gras afmaaien, snoeien).

8. Hardlopen is de manier om veel energie te verspillen. 10 à 15 minuten lopen en het klusje is geklaard.

9. Tennis mag men natuurlijk ook niet onderschatten. Talloze sprintjes trekken .. Ook hier is een kwartier meer dan genoeg.

10. 20 minuten snelwandelen.

Sporten is dé manier om op een korte periode veel calorieën te verbranden. Eert en vooral worden calorieën verbruikt bij het uitoefenen van de oefening. Ook achteraf is er nog sprake van een verhoogde vetverbranding, daar uw metabolisme werkt aan een versneld tempo. Uren later merken we nog steeds hetzelfde effect op: door de intensieve activiteit is het mogelijk dat de stofwisseling wel tot 24 uur aan een versneld tempo blijt werken.

 

Comments are closed.