calorieën verbranden bij het zwemmen

Eerder hebben we reeds hardlopen besproken in verband met het verbranden van calorieën. Echter, ook zwemmen is sport die je eens moet proberen gedurende de strijd tegen de overtollige kilo’s. Laten we de voordelen van zwemmen eens bespreken:

1.       Het is goed voor de spieren.

Zwemmen is ideaal voor personen met overgewicht, daar het minder belastend werkt op de gewrichten, pezen, spieren en banden.  Lopen werkt bijvoorbeeld enorm belastend op de enkels. Bij zwemmen komen dergelijke problemen niet voor. Enerzijds werkt het water shockabsorberend en anderzijds zullen de uitgeoefende krachten verdeeld worden over het lichaam. Verder ontspannen je spieren beter in het water. Zwemmen vergt het maximum van je lichaam: zowat alle spieren (beenspieren, armspieren, schouderspieren, buikspieren, …) komen in actie. Dit kan men niet zeggen over vele landsporten (lopen, fietsen).

2.       Goed voor je hart en de longen

Door het zwemmen vergroot je je longcapaciteit. Een betere conditie en uithoudingsvermogen zijn daar het gevolg van. Dit biedt natuurlijk vele voordelen.

3.       Goed voor de geest

Dankzij het zwemmen kun je helemaal ontspannen. Na een dag vol stress en opgespannen spieren kan het dus zeker helpen.

4.       Zwemmen en vet verbranden …

Zwemmen is zeker een goede manier om vet en calorieën verbranden. Rustig en ontspannen zwemmen er worden al gauw 350 calorieën per uur verbrand. Bij het trekken van baantjes kan dit zelf oplopen tot 500+. Tevens is het ook eens een leuke afwisseling. Wat variatie in je sportprogramma kan nooit geen kwaad.

Indien je geen zin hebt om je in te schrijven in een sportschool of de motivatie niet vindt om buiten te fietsen/lopen, dan is zwemmen misschien een optie. Het is redelijk goedkoop en het is zeker aangenaam. Het zwemmen werpt zijn vruchten af …

Comments are closed.