vetverbranders en hun bijwerkingen

Vele mensen denken nog steeds aan wondermiddeltjes bij het afvallen. Ze geloven dat ze door het slikken van vetverbranders aanzienlijk wat kilo’s kunnen afslanken. Dergelijke pillen kunnen inderdaad wat helpen, maar verwacht geen wonderen.  Over het algemeen kan men ook stellen dat vetverbranders tegenwoordig plaats moeten maken voor andere middelen, bijvoorbeeld pillen die de honger stillen. De reden waarom vetverbranders aan populariteit verliezen is omwille van volgende redenen:

Geen echt gewichtverlies
Eén van de hoofdredenen waarom de aandacht naar ander pillen verschuift is dat vetverbranders (niet alleen Lipo 6, maar ook de andere) niet helpen bij het verliezen van gewicht. Personen moeten nog steeds sporten en gezond eten, anders werken de pillen niet.

Zijn niet goed voor het metabolisme
Dergelijke pillen versnellen het metabolisme. Het lichaam heeft er geen controle meer over. Bij het stoppen van het slikken van dergelijke pillen zal de snelheid van de stofwisseling dan dalen. Dit zal tot gevolg hebben dat men verdikt.

Verslavend en minder leuke neveneffecten
De meeste vetverbranders bevatten cafeïne. Dit kan volgende bijwerkingen met zich meebrengen: slapeloosheid, hoofdpijn, depressie, braken en nerveus zijn.  Vroeger kon men vaak de stof efedra vinden in dergelijke pillen. Door de FDA werd dit product bevonden als ‘levensgevaarlijk’ – legaal is het dus niet meer te verkrijgen.

Personen beseffen dat wondermiddeltjes niet bestaan
Personen beginnen te beseffen dat ze wel degelijk moeten werken om af te vallen. Ze moeten maanden, misschien een jaar lang plannen en alles in het teken zetten van het gewichtsverlies. Misschien net daarom geloven ze minder in het effect van vetverbranders en pillen allerhande.

Vetverbranders kunnen leuk zijn voor het leveren van energie. Maar ze zijn vaak te duur en leveren veel te weinig resultaat. Dergelijke producten hebben eigenlijk geen echt nut als het op afvallen aankomt. Een dosis gezond verstand, wilskracht, moed en doorzettingsvermogen zullen werken op lange termijn en het is bovendien nog eens gezond ook, zonder negatieve bijwerkingen.

Comments are closed.