lipolyse en synefrine

Gedurende het afvallen draait het maar rond 1 ding: lipolyse. Waarschijnlijk hebt u nog nooit iets van deze term gehoord en hoogstwaarschijnlijk brengt u het in verbrand met medicijnen. Tijdens het afvallen wil men lichaamsvet kwijtraken. Simpel gezegd: men moet minder calorieën consumeren dat ons lichaam nodig heeft aan de hand van voeding en lichaamsbeweging. Op deze manier dwingen we het lichaam om lichaamsvet te gebruiken als energiebron. Door een tekort aan energie wordt het lichaam gedwongen om lichaamsvet te verbuiken. Het vrijkomen en verbranden van het lichaamsvet wordt lipolyse genoemd. Door het uitoefenen van cardiosporten is het lichaam genoodzaakt om na een bepaalde duur (ongeveer 15 minuten) de vetreserve als energiebron te gebruiken. Cardiotraining is dus de sport om vet te verbranden.

Ook hier bestaan stoffen om het effect van lipolyse te versnellen. Synefrine bijvoorbeeld zal aan de receptoren van vetcellen een signaal afgeven dat ze mogen vrijkomen. Dit proces zal de lipolyse versnellen. Synefrine is slechts een voorbeeld, er bestaan enorm veel producten die dat effect kunnen bekomen.

Bij lipolyse is ook de snelheid van de stofwisseling een belangrijke factor. Het lichaam zal merken dat er een energietekort is en zal reactie ondernemen, namelijk de stofwisseling vertragen om zo minder energie te verbruiken. Het is de bedoeling dat men niet als een zot de vetreservers probeert af te breken. Te veel sport is slecht en het is nog slechter om extreem weinig te eten.

Comments are closed.