conditie verbeteren

Beginnende sporters beginnen vaak vol goede moed. Echter, al gauw komen ze te weten dat het niet echt goed zit met de conditie. Een uurtje sporten is een lastige opdracht en zware inspanningen aan de hand van intervaltrainingen kan men niet lang volhouden. Een van de doelstellingen kan dan zijn om de conditie te verbeteren. Dit kan aan de hand van het uitoefenen van sport. Het uithoudingsvermogen (conditie) verbeteren kan het best door het cardiovasculaire systeem te gebruiken en intervaltraining is hier dan weer de ideale oplossing.

Intervaltraining is een vorm van cardiotraining waar rustige momenten worden afgewisseld met explosieve momenten. Denk bijvoorbeeld aan een minuut rustig lopen en dan 30 seconden alles geven wat u hebt (explosief te werk gaan). De minuut waar u dan rustig zit te joggen kan ook wel een soort van rustmoment genoemd worden. Dergelijke intervaltrainingen kan men bij vele sporten uitoefenen. Voetballen, lopen, joggen, … Ook fitnesstoestellen zoals de loopband en de crosstrainer lenen zich tot een intervaltraining.

Naarmate u meer sport en intervaltrainingen uitoefent zult u merkbaar beter sporten en het ook langer volhouden. Het verbeteren van de conditie zal niet plaatsvinden in een paar weken, het heeft zijn tijd nodig. Veel sporten en dan specifiek intervaltrainingen uitoefenen en het uithoudingsvermogen zal beteren …

Comments are closed.