afvallen met een forum

De meeste personen die willen afvallen zullen als volgt beginnen: eerst en vooral gezond eten (denken we maar aan fruit, groente en volkoren producten). Ook sport zal deel uitmaken van de nieuwe levensstijl. Een prima begin. Echter, vragen als ‘de beste sport om vet te verbranden’ – ‘de ideale hartslag voor vetverbranding’ – ‘Hoeveel calorieën moet ik per dag consumeren en hoe zit dat met vetten, eiwitten en koolhydraten’ en ‘moet ik aan cardio doen voor of na de krachttraining voor het optimale resultaat’ moeten al gauw beantwoord worden? Moeilijke vragen voor een persoon die nog maar pas bezig is met het letten op zijn gewicht. Net daarom kan een forum betreffende afvallen en krachttraining handig zijn.

Ikzelf ben al een jaartje lid van DutchBodyBuilding. De naam doet vermoeden dat het forum zich enkel richt tot bodybuilders. Gelukkig is dit niet zo. Er is een onderdeel ‘vetverlies en conditie’, ideaal voor personen die te kampen hebben met overgewicht dus. Op zo’n forum kunt u terecht met al uw vragen betreffende sport, voeding, supplementen en meer. Er zitten personen op die al jaren in het vak zitten en dus zeker nuttig antwoorden kunnen formuleren op de gestelde vraag. Het subforum Post je foto’s werkt enorm motiverend. Personen die jaren aan een stuk trainen posten daardan per 4 maanden bijvoorbeeld hun foto’s. Ook personen die te maken hebben met overgewicht posten daar de beginfoto’s. Naarmate de tijd vordert is te zien hoe het vetpercentage van de persoon in kwestie daalt, zeer leuk om te zien allemaal.

Aanmelden bij een forum kan dus zeker helpen bij het afvallen. Er bestaan vele fora, maar kies er bij voorkeur eentje uit waar veel leden actief zijn. Daar worden vragen vlug beantwoord en bovendien is de kans ook groter dat er ware kenners vertoeven op dat forum. Eerst en vooral wel zelf eens zoeken op het internet of uw vraag nog niet werd beantwoord, want niets is zo ergerlijk als het stellen van vragen die al vaak zijn gepasseerd! Aanmelden en de stickeys (belangrijke onderwerpen: regels, artikels voor beginners en meer) eens doornemen en dan kan ook uw forumavontuur beginnen.

Comments are closed.