afvallen door te sporten

Door veel aan cardiovasculaire trainingen te doen worden calorieën verbrand. Ideaal dus als men die vervelende vetrolletjes wil wegwerken. Cardiovasculaire sporten bestaan er in alle maten en gewichten. Bepaalde sporten vragen veel meer van het lichaam en bijgevolg zullen dan ook meer calorieën worden verbrand. In onderstaand lijstje worden de bekendste sporten opgesomd. Tevens wordt ook nog eens vermeld hoeveel calorieën er per minuut worden verbrand bij het uitoefenen van de duursport.

Sport

Calorieën verbranden per minuut

Volleybal

 3,5 

Wandelen

3,6

Bowlen

4,5

Fietsen

4,5

Golfen

5,0

Zwemmen

5,0

Roeien

5,0

Snel wandelen

5,6

Schaatsen

6,0

Tennis

7,1

Waterskiën

8,0

Aerobics

8,5

Skiën

9,0

Race fietsen

14,0

Hardlopen

15,0

Zoals u ziet is hardlopen indeaal om vet te verbranden. Aangezien deze sport voor personen die te kampen hebben met overgewicht vaak te belastend is voor de gewrichten, is fietsen een goed alternatief.

Cardio is dus ideaal om op korte termijn vele calorieën te verbranden en bijgevolg de nodige kilootjes af te slanken. Echter, vele personen willen meer en ook nog eens mooie zichtbare spieren hebben. Dit kan aan de hand van krachttraining. Ook als men aan het afvallen is (en dus voornamelijk cardio uitoefent), moet men ook al beginnen met krachttraining. Door het krachttraining maakt men spiermassa aan. Spiermassa is actief weefsel en moet 24 uur op 24 voorzien worden van energie. Hoe meer spieren iemand bezit, des te meer calorieën deze persoon verbrandt op een dag.  Bovendien zullen na de vele uurtjes cardio de spieren dan vlugger zichtbaar zijn.

Afvallen door te sporten impliceert dus dat men aan 2 verschillende vormen van sport moet doen. Enerzijds is er de cardio om calorieën en vet te verbranden en anderzijds spreken we over krachttraining om spieren te kweken. Weet wel dat spiermassa en vetweefsel twee verschillende stoffen zijn en bijgevolg is het dus niet mogelijk om vet in spieren te verbranden. De spieren zullen nooit zichtbaar zijn indien het vetpercentage te hoog is, indien er nog een laagje vet ligt over de spieren.

Comments are closed.