10 kg afvallen in een maand – hoe?

Is het mogelijk om een een tijdspanne van 30 dagen een aanzienlijke hoeveelheid vet te verbranden? 10 kg afvallen in een maand is voor vele personen een droom. Het klinkt onrealistisch en ongezond. Echter, in bepaalde gevallen is het zeker mogelijk. Neen, ik doel niet op crash- en hongerdiëten. Dergelijke diëten zullen enkel en alleen schade berokkenen aan het lichaam. Om snel af te vallen heb je doelstellingen nodig. Een strategie om die doelstellingen te breiken. Enerzijds moet u minder calorieën verbranden dan nodig (beperking calorie-inname). Anderzijds moet u ook calorieën verbranden. Deze twee factoren leiden tot blijvend gewichtsverlies. Indien je 10 kg per maand wil afvallen, dan is het ook deze tactiek dat men moet toepassen.
1. 10 kilogram afvallen: wat te eten

Het spreekt voor zich dat, indien met 10 kilogram wil afvallen, dat men perfect moet weten wat en hoe men eet. Ideaal is om per dag 5 à 6 kleinere maaltijden de eten. Op deze manier blijft uw stofwisseling geprikkeld en werkt het gedurende de ganse dag een aan rapper tempo. Natuurlijk doen je ook uw energiebehoefte te bekijken. Het is absoluut niet gezond om onder de 1500 calorieën te gaan per dag. Die 1500 calorieën zal het lichaam gebruiken om gezond te werken.  Indien u tien kilogram wil vermageren, dan moet u een maand lang amper 1500 calorieën per dag eten!

2. En hoe zit het qua lichaamsbeweging?

10 kilogram = 75000 calorieën. Dankzij uw ‘dieet’ van 1500 calorieën per dag, spaar je per dag ongeveer 750 calorieën uit, per dag. (dat hangt natuurlijk af van tal van factoren; spiermassa, gewicht, …). Nu is het nog een kwestie van sporten. Men moet nu nog eens zo’n 50.000 calorieën verbranden door het sporten. Indien u het lukt om 50000 calorieën te verbranden gedurende die maand en indien het u lukt om amper 1500 calorieën per dag te consumeren … dan valt u 10 kg af.

50.000 calorieën = ongeveer 60 uur hardlopen.

2 uur per dag aan cardiotraining doen is zeker mogelijk. Echter, het is niet voor iedereen mogelijk. Ten eerste moet u het willen, ten 2de moet u wilskracht, moed en doorzettingsvermogen tonen.

Comments are closed.