alcohol tijdens het afvallen

VRAAG:Ik ben bezig met afslanken. Echter, tijdens het uitgaan drink ik af en toe wel eens een alcoholisch drankje. Wat is nu het beste: wijn, of wodka gemengd met frisdrank? Is champagne misschien een goede keuze? Welk alcoholisch drankje is het beste om te drinken tijdens het afvallen?

 
ANTWOORD: Na het lezen van bovenstaande vraag, kan ik enkel en alleen vaststellen dat het misschien beter is om de vraag anders te formuleren! De antwoorden die je kunt verwachten op eender welke vraag, zijn even goed als de kwaliteit van de gestelde vraag. “Welk alcoholisch drankje is het beste?” is niet bepaald een goede vraag als de doelstelling afvallen is.

“Welk alcoholisch drankje is het beste” bevat volgende veronderstellingen:

(A) Je gaat effectief alcohol drinken
(B) Een “goede” keuze bestaat.

Wat als alles qua alcohol een slechte keuze is? wat dan?

Indien je vroeg: “Hoe veel schade zou ik toebrengen aan mijn lichaam indien ik alcohol drink, wetende dat ik bezig ben met mijn gewicht onder controle te krijgen.” Hier veronderstel je reeds dat er wel degelijk een negatief effect zal optreden. De vraag is alleen: wat voor effect?

[1] Het drinken van alcohol onderdrukt de vetverbranding en voegt onnodige calorieën toe aan je dieet. Deze verdringen de normale calorieën, of vullen het calorietekort (afvallen) op.

[2] Indien je toch beslist om te drinken, dan is dat prima. Matig het gebruik van alcohol wel. 1 à 2 glaasjes wordt beschouwd als matig gebruik.

[3] Gedurende de ‘fitness-lifestyle’ raad ik je af om dagelijks te drinken. Drink alleen tijdens bepaalde evenementen. Drink natuurlijk steeds met mate.

[4] Ik adviseer je om eens na te gaan hoeveel calorieën er in de alcoholische drankjes zitten. Inderdaad, het is een regelrechte aanslag op de gezonde levensstijl.

calorieën in bekende alcoholische drankjes:

Duvel

33cl

175 Kcal

Jenever

5cl

132 Kcal

Rode wijn

10cl

70 Kcal

Witte wijn

10cl

120 Kcal

Jupiler

25cl

113 Kcal

Stella Artois

25cl

113 Kcal

Leffe (donkere)

33cl

205 Kcal

Hoegaarden

33cl

114 Kcal

 

 

Je kunt afvallen en alcohol drinken tegelijkertijd. Het is gewoon belangrijk om de calorieën te tellen. Alcoholische dranken bevatten enorm veel, en bovendien nutteloze, calorieën. Indien er een calorietekort is, dan slank je af.

Comments are closed.