afvallen en sporten tips

Sporten is makkelijk gezegd. Echter, al te vaak haken mensen gauw af. Het is te saai, te eentonig, … Tijd om met deze handige tips de motivatie en het enthousiasme op te krikken:

1. Kies voor de meest intensieve sporten. Sporten waar alle spiergroepen worden gebruikt. Ik denk aan hardlopen en zwemmen. Bij deze sporten zul je het meest effectief afvallen.
2. Rustig beginnen. Enerzijds is het zo mogelijk om op te bouwen en anderzijds beperk je ook de kans op blessures door overbelasting.
3. Af en toe eens voluit gaan tijdens de trainingen stimuleert de vetverbranding.
4. Er wordt wel eens beweerd dat sporten in de ochtend beter is inzake de vetverbranding. Het lichaam schakelt dan direct over op de verbranding van vetten. Normaal gezien worden eerst nog de suikers, aanwezig in de lever en de spieren, verbrand. Gedurende de nacht worden al deze suikers reeds verbruikt en kan het lichaam niets anders doen dan direct over te schakelen naar de secundaire energiebron: lichaamsvet!
5.Denk actief. Neem de trap in plaats van de lift en gebruik vaker de fiets. Op deze manier bent u wat actiever.
6.Meerdere sporten combineren is een zeer goede oplossing om eentonigheid tegen te gaan. Er is meer dan fietsen, lopen, wandelen, …
7.De spieren kweken aan de hand van krachttraining in combinatie met vet verbrandende oefeningen ( = cardio) is een ideale mix. Spieren versnellen het basaal metabolisme wat op lange termijn goed uitkomt als het op het verbranden van calorieën uitkomt.
8.Een sportpartner kan ook handig zijn. Elkaar motiveren en tips uitwisselen. Het is altijd leuker om te praten tijdens het lopen dan wat naar een mp3 te luisteren of gewoon wat rond te kijken. De tijd vliegt voorbij en voor u het weet heeft u 10 kilometer afgelegd.

Sporten en afvallen:
Ten eerste is het belangrijk dat u begint met sporten. Begin klein, denk groots en eindig groots. In eerste instantie is al deze extra informatie (sporten in de ochtend, hoe vaak lopen, welke sporten) niet echt handig. De eerste muur die moet beklommen worden is het beginnen met sporten. Daarna is er ruimte voor verbetering en specialisatie.

Comments are closed.