Hoe krijg ik buikspieren?

Buikspieren kweken is theoretisch gezien betrekkelijk eenvoudig.
Het antwoord op de vraag hoe je buikspieren krijgt is dan ook heel simpel: Zorg ervoor dat je het vet op je buik kwijtraakt en train vervolgens effectief je buikspieren.

De uitvoering is wat lastiger, maar met een beetje inzet kan iedereen zijn doel bereiken.
Je buikspieren bestaan uit 3 gedeeltes:
-De bovenkant
-De onderkant
-De zijkanten

De bovenkant van je buikspieren train je door de zogenaamde bench crunch oefening.
Hierbij ga je op de grond liggen, leg je je voeten op de bank en kom je meerdere malen met je schouders naar boven. Door deze oefening dagelijks te verzwaren zal je merken dat je steeds verder vooruit gaat.

Een variatie op de bench crunch is de twisted crunches, waarbij je met je rechter elleboog naar je linkerknie beweegt en met je linker elleboog naar je rechter knie.

De onderkant van je buikspieren train je door hanging leg raise oefening. Hierbij heb je een rekstok nodig, waar je aan kan hangen. Vervolgens dien je je benen omhoog te bewegen en vervolgens weer terug te verplaatsen naar de ‘hanghouding’. Dit dient meerdere malen herhaald te worden.

Een andere oefening is de reverse crunch, waarbij je je in liggende houding, je knieën en kont de lucht in gooit om zo spanning te brengen op je buikspieren.

De zijkanten van je buikspieren train je door middel van de side crunch oefening. Ga op je zijkant op de gond liggen en houd je handen naast je hoofd. Beweeg nu je hoofd langzaam richting je benen. Zorg dat je schouders altijd van de grond af blijven.
Door bovenstaande oefeningen dagelijks uit te voeren en daarnaast gezond te eten is het mogelijk om in korte tijd mooie buikspieren te kweken.

Comments are closed.