Waarom ben ik dik?

Je bent te lui!
Zo simpel is het. De gedachte dat je moet sporten doet je reeds hunkeren naar de calorieën van chocolade. Lichamelijke beweging is een onderdeel van het afvallen. Het kan zonder, maar het is veel makkelijker met.

Je job domineert je leven!
Je hebt geen tijd om gezond te eten en geen tijd om je zorgen te maken om je gewicht. Je stelt de afvalrace steeds uit en bent enorm veel bezig met je werk. Toch moet ik je ook hier teleurstellen: geen geldig excuus. De tijd is er altijd! Het is een kwestie van prioriteiten stellen.

Je hebt te veel vrije tijd!
Wees actief en vergeet facebook, de tv en andere vormen van dergelijke ‘ontspanning’. Dankzij dergelijke soorten van ‘ontspanning’ eet je meer, daar je niets anders te doen hebt … Af en toe loop je eens naar de koelkast en neem je er iets uit …. Niet omdat je honger hebt, maar omdat je niets anders te doen hebt.

Hoe kunnen we dit oplossen?

Er is geen gemakkelijke manier om dit op te lossen. Je stelt doelstellingen op, maar je leeft ze nooit na. Je moet gewoon inzien dat afvallen twee belangrijke zaken vergt. Enerzijds moet je aan lichamelijke beweging doen (vet verbranden) en anderzijds moet je gezonde voeding consumeren. Mensen verzinnen tal van uitvluchten en leggen de fout bij een ander: slechte genen, geen tijd, ik kan het niet, slecht lichaamstype, … Het feit is: iedereen kan gezond afvallen, als je het maar hard genoeg wilt. Het is geen kwestie van tijd. Het is een kwestie van prioriteiten stellen!

Indien je het echt wilt, dan ga je er ook voor. Enkel en alleen voor je eigen gezondheid, zelfbeeld, naasten, .. ga je de strijd aan tegen de overtollige kilo’s.
1. Ik wil afvallen en ik kan het. Beter nog, ik begin vandaag.
2. Ik ga 3 maal per week een uur lopen
3. Ik ga letten op mijn voeding. Groenten en fruit zijn geen inhoudsloze begrippen meer
4. Ik zal afzien, moed tonen en de nodige portie doorzettingsvermogen nodig hebben
5. Het lukt me! Ik ben aan het afvallen!
6. Ik kan het!

Comments are closed.