afvallen: geest en lichaam

Afvallen hangt nauw samen met de geest. Het kan best zijn dat u dagelijks sport en dat u gezond probeert te eten, … maar het resultaat van al dat harde werk wordt tenietgedaan door vreetbuien. Af en toe is het moeilijk om van die overheelijke chocolade te blijven en dan eet je direct 3 repen op. Hoe komt het? Neen, u hebt geen honger. Het zit puur tussen de oren. Emoties? Frustraties? Stress; het kunnen tal van redenen zijn waarom u plots begint te eten zonder hongergevoel. U goed in uw vel voelen is dus noodzakelijk bij het afvallen.

1. Dagelijks een uur aan cardiotraining doen en de kans is groot dat het afvallen zal lukken. Tijdens een uur cardiotraining verbrandt u al gauw 500 calorieën. Een aanzienlijk bedrag. Let u daarbij nog eens op uw voeding, dan is het compleet in orde. 7000 caloriën = 1 kilogram. Indien u dagelijks 500 calorieën extra verbrandt door het sporten (en gewoon uw dagelijkse behoefte qua calorieën consumeert), dan bent u na 2 weken 1 kilogram kwijt. Het kan natuurlijk ook extremer: 500 calorieën sparen bij het eten en 500 calorieën verbranden bij het sporten. Een verschil van 1000 calorieën = 1 kilogram per week. Gelieve wel niet te extreem te gaan. 1 kilogram per week afvallen is echt wel het maximum.

2. In de bovenkamer moet ook alles snor zitten. De nodige motivatie moet aanwezig zijn, u moet het allemaal willen en bovendien moet u ook nog eens veel opofferingen maken. Ik denk maar aan lekkernijen, tijd en meer. U moet steeds positief denken en geloven in uzelf. Indien dit alles niet aanwezig is, dan is de kans op succes kleiner. De eetbuien (stress – woede – frustratie – onmacht) steken dan de kop op en zullen de resultaten in 1 slag komen verbrodden. Natuurlijk is er soms wel eens plaats voor een lekker pak froet, een zakje chips en dergelijke .. Echter, hoe minder, hoe beter natuurlijk.

En dat zijn ook de richtlijnen: een uur per dag sporten – gezond eten en optimistisch zijn. Deze 3 factoren samen betekenen 100% succes! Ja, 100% … Waar wacht u nu nog op? U zou nu kunnen beginnen.

Comments are closed.