afslanken en motivatie

Het hoeft geen betoog dat de nodige portie motivatie aanwezig moet zijn indien je wilt afslanken. Eerst en vooral moet je het voor jezelf doen, je wilt het en het is een prioriteit. Afslanken is een traag en hard proces en de nodige portie motivatie zal je begeleiden gedurende deze periode. Hoe raak je nu precies gemotiveerd?

1. Stel doelstellingen op!
Schrijf de doelstellingen neer en hang ze ergens op. 3 korte termijndoelstellingen en een lange termijndoelstelling is voldoende. Het spreekt voor zich dat de doelstellingen steeds moeten aangepast worden.
Korte termijn:
Doelstelling 1: binnen 2 maand wil ik 5 kilogram afslanken.
Doelstelling 2: binnen 4 maand wil ik 10 kilogram vermagerd zijn.
Doelstelling 3: binnen een halfjaar moet er 13 kilogram verdwenen zijn en bovendien moet mijn vetpercentage met 9% gedaald zijn.
• Pen je doelstellingen neer.
• Zet haalbare doelstellingen.
• De doelstellingen dienen meetbaar te zijn. 5 kilogram afvallen is perfect meetbaar en dit zal zorgen voor voldoening.
• Beloon jezelf indien doelstellingen warden behaald

Lange termijn:
Doelstelling 1: ik wil aanzienlijk meer spiermassa kweken. Bij deze heb ik een abonnement voor een krachttrainingscentrum aangekocht. Ik ga wekelijks 3 maal een uur gaan lopen en bovendien trek ik ook 3 maal per week naar de gym.
2. Neem foto’s!
Neem maandelijks een foto van jezelf (zelfde pose). Keer op keer zul je versteld staan van het resultaat en dit werkt natuurlijk motiverend. Je ziet dat vet verdwijnt, dat al de inspanningen niet voor niets zijn geweest.
3. Denk positief!
Indien afvallen de prioriteit is in je leven, dan ben je extra gemotiveerd. Indien je dagelijks aan cardio doet en wekelijks een paar keer aan krachttraining doet, dan zullen de resultaten heus niet uitblijven. Geloof in jezelf en denk aan volgende quote: “ If you think you can, you can!”
4. Anderen kunnen het, jij ook!
Lees succesverhalen door van mensen die zijn afgevallen. Neem hun tips door en bekijk hoe ze het precies hebben aangepakt.

En dan is het nu tijd om te beginnen. Excuses gelden niet en nu is het aan jezelf. Veel succes en “ If you think you can, you can!”.

Comments are closed.