cholesterol verlagen dankzij deze tips

Serieus hoge hoeveelheden van ‘slechte’ cholesterol (LDL) zijn een belangrijke oorzaak van hartfalen. Door het LDL leven in het bloed te minderen, zal automatisch de cholesterol verlaagd worden in je lichaam (de HDL – gekend als ‘goede’ cholesterol and the LDL – de ‘slechte’ variant.) en de kans op hartfalen zal aanzienlijk afnemen. Er bestaan tal van legale drug – medicatie – om de cholesterol te verlagen. Echter, hier zullen we ons beperken tot gezonde methodes, via de natuurlijke weg. In onderstaand artikel leggen we uit hoe je op een natuurlijke manier je cholesterol kan verlagen. Pas deze tips gedurende een maand toe en raadpleeg dan wederom een arts. De resultaten zullen er zijn …

1.       Het eerste wat je moet doen is de hoeveelheid ‘rood vlees’ verminderen. Probeer het te vervangen door ‘wit vlees’ (gevogelte) and vis met een laag vetgehalte.

2.       Het is ook noodzakelijk om minder verzadigde vetten te consumeren.

3.       Eet ook voldoende vezels. Dankzij deze vezels zal de darmtransit beter werken.

4.       Indien je een persoon bent dat vaal gaat uit eten, probeer dan te weerstaan aan de vettige maaltijden. Restaurants serveren ook gezonde alternatieven.

5.       Voedsel frituren is vanaf heden verleden tijd. Probeer het te grillen.

6.       Wees niet lui en start met een sportprogramma. Dit is handig omwille van meerdere redenen: actiever worden, afvallen en natuurlijk ook het verlagen van de cholesterol. Dit is zeker belangrijk bij personen die geen actieve (bureauwerk). Probeer op zijn minst 3 mal per week 45 minuten te bewegen (hardlopen, zwemmen, …. ).

7.       Je moet natuurlijk weten wat je eet. Lees vanaf heden de labels. Soms ziet het product er gezond uit, maar is het allesbehalve gezond. Voedsel speelt net zoals lichamelijke beweging een belangrijke factor bij het verbeteren van je cholesterol.

8.       Alcohol drinken is niet het slimste wat je kunt doen. Het excessief nuttigen van alcohol heeft een negatieve invloed op lichaam en geest.

9.       Een dieet volgen om je cholesterol te verlagen zal ook helpen om gewicht te verliezen.

Pas deze tips een tijdje toe en naarmate de tijd vordert zul je je beter voelen dan voordien.

Comments are closed.