Afvallen zonder een dieet te volgen

Je wilt wat afvallen, maar een dieet volgen is geen optie? Wel, dan heb ik goed nieuws. Voer een paar pijnloze wijzigen door in je dagelijkse leven en begin met af te slanken zonder dieet.

1. Drink geen calorieën!
Hedendaags worden we overspoeld door frisdranken. Gelukkig bestaan er ook light varianten van deze. Echter, ook deze light frisdranken zijn zeker niet onschuldig. Een blikje cola bevat ongeveer 150 calorieën. Cola light 0. Het drankje met 0 calorieën zal er wel voor zorgen dat je vetverbranding op een laag pitje gaat werken. Gedurende het proces van afvallen bestaat er maar één optie: water! Gezond, lekker, vullend en meer. Vergeet al die frisdranken en bespaar reeds honderden calorieën per dag. Feit: honger wordt vaak verward met dorst. Indien je honger hebt, drink eerst wat water en kijk wat dat geeft.

2.Ontbijten is noodzakelijk!
Na de lange periode van rust heeft het lichaam nieuwe energie nodig. Een ontbijt zal je lichaam deze energie aanleveren en bovendien zal je lichaam dit ervaren als een teken van activiteit. Gedurende het slapen vertraagt je metabolisme en dit zal weer versnellen na het eten van een ontbijt. Eet een gezond en evenwichtig ontbijt en voel je gedurende gans de dag actief.

3. Fruit en groenten!
Probeer bij iedere maaltijd een portie fruit en groenten te eten. Enerzijds zitten ze boordevol vitaminen en vezels en anderzijds zorgen ze voor een gevoel van ‘volheid’. Je bent dan minder geneigd om nog veel andere voedingsmiddelen naar binnen te werken.

4. Slaap voldoende!
Wist je dat de hoeveelheid slaap nauw samenhangt met overgewicht? Voldoende slaap voorziet je lichaam van energie en je zult ook meer gemotiveerd zijn. Slaap voldoende en de kans dat je begint te eten omwille van emotionele redenen is kleiner.

5. Ga voor granen
Ook deze producten leveren goede energie en ook van deze producten krijg je het gevoel dat je vol zit. Havermout, bruine rijst, volkoren brood, … Bruine rijst, salade en kalkoenfilet is een aanrader!

Om af te vallen hoed je geen dieet te volgen, je moet enkel en alleen wat gezond verstand gebruiken.

Comments are closed.