aan krachttraining doen is altijd gezond

1. Dankzij krachttraining krijg je spieren. Goed voor een positief zelfbeeld en het staat nog mooi ook. Spieren verbranden ook nog eens calorieën. Je basaal metabolisme versnelt dus en 24/24 7 op 7 zul je meer calorieën verbranden, ook tijdens het slapen!
2. Rond een leeftijd van 30 neemt je spiermassa af. Bijgevolg zul je dus sneller aankomen, daar je metabolisme vertraagt. Spiermassa trainen kan zorgen dat deze gewichtstoename niet zal plaatsvinden.
3. Krachttraining zorgt voor de nodige energie!
4. Krachttraining heeft een positief effect op onze spieren, meer dan 650
5. Het heeft een positief effect op de kracht van de beenderen. De kans de je osteoporose ontwikkelt daalt aanzienlijk.
6. De uithouding van je spieren verbetert.
7. Het maakt je sterk en geeft je zelfvertrouwen. Het dagdagelijkse leven wordt makkelijker.
8. De kans dat je nog geblesseerd raakt dankzij een zwakke rug, is kleiner. Oefeningen voor je rug te versterken zijn dan natuurlijk wel aangeraden.
9. Je bloeddruk daalt.
10. Je krijgt er een mooi figuur van.
11. Je immuunsysteem werkt beter dankzij krachttraining
12. Je hartsnelheid daalt gedurende rust. Een teken dat je hart efficiënter werkt.
13. Een betere balans en coördinatie.
14. Een beter humeur!

Ja, dat zijn heel wat voordelen. Het is wel een feit dat spieren kweken en afvallen tegelijkertijd niet kan. Spieren hebben veel energie nodig (je moet meer calorieën eten) en indien je wilt afvallen, is net het omgekeerde nodig. Het is wel zo dat tijdens het afvallen wat krachttraining absoluut geen kwaad kan. Niet perse met de bedoeling om spieren te kweken, wel om je basaal metabolisme te boosten. Een sneller metabolisme helpt bij het afvallen. Spieren verbranden veel meer calorieën dan vet en spiermassa is dus altijd welkom als het op afslanken aankomt. In een later stadium, wanneer je tevreden bent met je gewicht, kun je je dan volledig toespitsen op het kweken van spiermassa.
Inzake het proces van afslanken is een full body training aangewezen. Op deze manier komen alle spieren wat aan bod. Je bent al gauw een klein uurtje kwijt bij het uitoefenen van een full body workout. 3 maal per week aan krachttraining doen is aangewezen. Echter; iets is beter dan niets.

Comments are closed.