motivatie bij het afvallen

Een van de moeilijkste aspecten bij het afvallen is het behouden van de motivatie. Net die motivatie is de belangrijkste factor om de doelen te bereiken. Laten we even kijken hoe we dergelijk probleem kunnen oplossen:

Motivatie en afvallen:

Weeg je niet elke dag!
Eenmaal per week/maand wegen is voldoende. Indien je niet aan het afslanken bent dan is er iets mis met het voedsel- of sportschema.

Neem foto’s!
Neem nu, per direct, een foto van jezelf. Zonder kleren, enkel en alleen ondergoed is toegestaan. Neem 2 maanden later wederom een foto van jezelf. Misschien vertellen foto’s iets anders dan de weegschaal (spieren wegen meer dan vet). Misschien is het zelf een goed idee om dagelijks een foto van jezelf te nemen – steeds dezelfde pose dan wel. Langzaam maar zeker zal duidelijk zijn dat je op weg bent “naar een nieuwe ik”.

Doelstellingen uithangen op een plaats waar je veel bent!
Wat wil je bereiken? Wanneer en hoe wil je het allemaal doen? Pen je doelstellingen neer en hang ze uit. Foto’s mogen niet ontbreken. Waarvoor doe je het allemaal? Jij wilt het en Jij zult het moeten doen, vergeet dat nooit.

Geloof in jezelf!

Iedereen kan afvallen, ook jij. Geloven in jezelf is noodzakelijk om te beginnen met alles. De personen in bovenstaande video’s hadden een prioriteit in het leven: afvallen. Ze hadden motivatie, moed, wilskracht en uithoudingsvermogen.

Internet!
Internet is iets moois. Zoek lotgenoten. Er bestaan fora waar mensen aangemoedigd worden om af te vallen. Personen met gewichtsproblemen delen er hun problemen. Ook is het ideaal om advies te verkrijgen. Verder is het ook handig om informatie met betrekking tot het afvallen op te zoeken. Let wel op voor foutieve informatie.

Conclusie:

In vorm raken en afvallen zal elk aspect van je leven veranderen. Et zal beter, leuker, mooier worden, dit alles dankzij jouw wilskracht.

Het belangrijkste van allemaal: geef niet op! Je bent begonnen en het is nu ook aan uzelf om het klusje te klaren. Blijf gemotiveerd, doe wat je moet doen en de resultaten zullen niet uitblijven.

Comments are closed.